Merhaba,

Bugüne kadar kit biralarında yalnızca birincil fermantasyon işlemi yaptım ve fermantasyon süresini 2 haftanın üzerine hiç çıkarmadım. Fermantasyon süresini 3 hafta veya üzerinde tutmam biranın tat kalitesini nasıl etkiler, birada olumlu ve olumsuz ne gibi etkileri olur?

1
Kimler Neler Demiş?

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ilvolpino Recent comment authors
  Subscribe  
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
Bildir
ilvolpino
Yönetici

İşin gerçeği ne kadar tutarsanız o kadar iyi ancak buradaki sorun plastik kovalar. Plastik kovaların kapak,musluk, hava kilidi gibi çok bağlantı yeri var bu da biranın oksijen alması icin tehlikeli. 3 haftadan fazla kovada tutmak pek sağlıklı değil.Damacana olsa daha fazla tutulabilir.

3 hafta tutmak tadı etkiler mi? Somut bir şey söylemek zor ama bütün maya aynı yerde kalacağı için daha homojen olgunlaşma gerçekleşeceği kesin. Şişelediginiz an maya konstrasyonu şişelere dağılıyor ve her şişenin olgunlaşması farklı oluyor.

error: Content is protected !!