Merhaba arkadaşlar adım Murat az önce üye olduğum bu forumda bende bir konu açmak ve deneyimlerimi olsun bilgileri olsun bu başlık altında paylaşmak istiyorum.

Ben yaklaşık 4-5 aydır tam tahıl bira yapmaktayım yaklaşık olarak 4-5 reçete uygulamam oldu hepsi üst fermantasyon yöntemi olan Ale tarzı biralar dı en sevdiğim ise buğday birası oldu.

Ekipmandan kaynatma sürecine aklınıza ne gelirse sormak istediğiniz ne varsa bu konu altında elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Şimdiden bol köpüklü biralarınız olsun arkadaşlar.

Subscribe
Bildir
guest
11 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ilvolpino

Merhaba evet paylaşım yapmak önemli özellikle reçete konusunda sıkıntı var bunla ilgili de başlık açıp reçetelerimizi buraya yazalım ilginç konular çıkacağına eminim

Tibetix

Selamlar, yeni başlayan arkadaşlar için elinizde 23lt kovalara kurabileceğimiz -özellikle Buğday birası- reçetelerinizi paylaşırsanız çok memnun oluruz.
Aynı zamanda yararlanabileceğimiz site yada kaynak varsa oda çok işimize yarar.

Şimdiden Teşekkür Ederim.

ilvolpino

Merhaba,

Tam tahıl için aşağıdaki klasik reçete var

http://www.birazbira.com/bugday-birasi-recetesi/

Alternatif isterseniz witbier yapın derim

http://www.birazbira.com/witbier-tam-tahil-recetesi/

23 lire icin ortalama degerler icin miktarları ikiyle çarpmanız yeterli

Ahmet Akansu

Hoş geldiniz Murat bey.
Ben de yeniyim. Ismim Ahmet. 3 yıldır bira yapiyorum.
2 kez tam tahil ale (kendi yaptigim maltlarimdan), 3. Kez de yari ticari, yari Hakan bey den aldigim Munchener, diğeri kendi yaptigim bugday maltindan yaptigim buğday birasi yaptim.maya danstar munich clasik 2.generasyon cogalttigim mayadan kullandim.
3.bugday birami 3 gün sonra siseleyecegim.
Tadım yaptiktan sonra en beğendiğim tarifi burada paylaşacağım.
Hepinize sevgi ve selamlar

Murat

Merhaba Ahmet bey paylaşırsanız tabi ki sevinirim fırsat olduğunda da denemesini yaparım. Bende bu aralar buğday yapıyorum en son limon kabuklarından aromalı fresh bir bira yaptım şu an şişede ve kovamda ipa tarzı bir biram var sıcaklık kontrolü olmadığı için çeşit yapamıyorum fakat sıradaki reçetem vişne aromalı stout olacak da istanbul’da bizim semt civarında vişne bulamadım. Yeni tatlar deniyorum daha bu diyeceğim bir reçetem olmadı fakat buğday birasını beğendim sürekli yapıyorum ayrıca stout yaptım beğenildi kışa doğru da lager denemek istiyorum bir kaç reçete sonra da oturup kendi özel reçetemi oluşturmak istiyorum bakalım nasıl olacak..

Ahmet Akansu

Bir sürü seyler yazmıştım. Bir tık geri yapınca yazdiklarimin hepsi gitti.
3. Birami da denedikten sonra eb beğendiğimi paylaşacağım.

ilvolpino

Ben de ilginç bir deneme yaptım candi şekeri ile bulguru birleştirdim ve lager yaptım ilk sonuçlar baya iyi kara ama hafif bir lager oldu

Ahmet Akansu

Henüz deneyimler için hazir degilim. Önce . En begendigim buğday birasini bulmam gerek.
Üyesi olduğum Alman gurubunda 60 adet buğday tarifi mevcut. Deneyip beğenmediğim tarifi sadece aktivite olsun diye vermem etik olmaz kanimca.
Ha beğenip , tarifini vermiş oldugum bira sizin ağız tadiniza uygun gelmeyebilir tabiki.
Ama yine de denenmiş tarif vermek daha güzel bence.
Ayni birayi degisik hop ve degisik ısı kademeleriyle değişik tad lar üretmek mümkün.
Isimiz cook. Bence yaptıklarımızı paylasalim, olumlu,olumsuz yorumlarımızı karsidakini kirmadan konuşalım,
Sevgiler.

murat

Yaparsan güzel bir buğday denerim buğday birasını seviyorum.

beerman

Merhaba ben de tam tahıl işine yeni başladım ancak basitten başlamak istiyorum ortamlarda toplu bilgi bulmak biraz zor doğru şekilde bir pilsner yapmak istiyorum oda sıcaklığında yapamayacağımı okudum hala araştırma aşamasındayım

acarugur

Yeni başlıyorum ama yavaş yavaş değil biraz tepeden inme oldu benim ki tam tahıl yapmak istiyorum herms sistemi kurdum son aşama pano ve pompalar.Pompa bulamıyorum işe yarayacak pompalar çok pahalı tecrübelerinizden istifade etmek istedim şimdiden teşekkürler.

error: Content is protected !!
11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x