Merhaba.

Tam tahıl bira yapımına yeni başladım. Reçete oluşturma konusunda brewersfriend.com’u çözmeye çalışıyorum fakat anlamadığım kısımlar var. Forumda arama yaptım, konu ile ilgili başlık göremedim. Umarım daha önce tartışılan konuya ilişkin tekrar başlık açmıyorumdur.

Anladığımı düşündüğüm ve anlamadığım terimler şu şekilde, lütfen yanlışlarımı düzeltin:

Brew Method: Torbaya aldığım malt ile mayşeleme yaptığım için BIAB seçeneğini kullanıyorum. Torba kullanmasaydım All Grain’i seçecektim.

Batch Size: Kaynama sonrası fermantere girecek miktar.

Target: Fermantor ve Kettle seçenekleri  var. Fermantor seçtim fakat ne anlama geldiğini bilmiyorum.

Boil Size: Kazana giren miktar. Pre kaynama öncesi miktar, Post kaynama sonrası kalan miktar. Muhtemelen Post miktarı Batch Size’dan bir iki litre fazla olacak kazanda kalan miktar vb hesaba dahil edilmiş olsun.

Style: Hedeflenen bira.

Sub Category: Hedeflenen biranın detayı.

Boil Time: Kaynama süresi.

Efficiency: Maltın verim oranı.

Fermentables: Kullanılacak maltlar ve miktarları.

Mash Guidelines: Ne olduğunu bilmiyorum.

Yeast: Maya.

Amount: Maya miktarı.

Custom Attenuation: Ne olduğunu bilmiyorum.

Custom Yeats Options: Yüksek ihtimalle mayanın detayları.

Attenuation: Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum.

Fermentation Temp: Mayaya uygun fermantasyon sıcaklığı.

Pitch Rate: Ne olduğunu bilmiyorum.

Hops: Şerbetiotu.

Amount: Şerbetiotu miktarı.

Time: Şerbetçiotu kaynama miktarı.

Other Ingredients: Muhtemelen ilave edilen diğer materyaller. Acemiler için olmasa gerek 🙂

Water Chemistry: Su kimyası gibi grünüyor ama ne olduğunu bilmiyorum.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

Subscribe
Bildir
guest
1 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ilvolpino

Merhaba genel olarak doğru çevirmişsiniz detaylı inceleyip eksiklere bakalım

attenuation: maya sindirim oranıdır yani mayanın ne kadar şeker tüketeceği ölçüsüdür

pitch rate: ne kadar maya atacağınızın miktarıdır

mash guidelines: mayşeleme adımları (su adımları)

error: Content is protected !!
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x