Merhaba merak ettiğim bira yaparken kullandığınız suyun markası nedir ben en iyi sonuçları Pınar ve Abant markadan alıyorum.

Subscribe
Bildir
guest
4 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SUHA SOYSEV

Ters Osmoz filtre suyu kullanmaktayım. Yan etkisi olarak PH 6 ve biraz altı çıkabildiğinden (bu tip filtrelerin ortak özelliği) aslında ideal fermentasyon ortamına (5.2-5.6) ulaşmakta çok faydalı. Yapısı gereği canlı mikroorganizmalar da çıkan suda bulunmadığından sanırım güvenli bir su. Sadece çıkış ağzını kullanım öncesi püskürtme ile arındırıyorum.

sedat turlak

mahallemde satılan damacana sudan kullanıyorum gayet de güzel sonuç veriyor. Dün muntos pilsneri şişeledim bir tadım yaptım enfesti ve efes gibi geldi bana kurulumu da 1 muntos pilsner kit 1 paket şerbetçi otlu malt 750gram toz şeker kullandım. mayayı rehidre ettim ortalama 20 derecede mayalandı harika oldu. Su konusunda rahatım. hatta çeşme suyuyla bile yaptıklarım oldu onlardada sıkıntı görmedim. Pendikte kireç fazla yok.

error: Content is protected !!
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x