1. Merhaba. Ben uzun süredir Pilsner ve Lager mayalar ile bira kuruyorum. Bu sefer 2 kova Lager kurdum, her şeyi her zamanki gibi yaptım, temizliği vs. Normalde evin bodrum katına kuruyorum ki ısı sorunu yaşamayayım, bodrumda kovalar ortalama 18 derece civarında kalıyor. Bu sefer 26nın altına düşmedi ikisi de ve gaz çıkışı 6 gündür yok. İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum, normalde hiç sorunsuz en fazla 2 günde gaz çıkışı başlardı. Acaba kovanın ısısını çok düşürmeden eklediğim için mayaları öldürmüş olabilir miyim? Dolaptan değil de normal oda sıcaklığında duran damacana su kullandım. Bu aşamada ne yapmam gerekiyor? Kovaları dışardan buz tabletleriyle soğutsam bu saatten sonra tekrar canlanır mı, yoksa açıp içine yeni maya mı dökmeliyim?
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments